Yang Residence
初心 Back To The Basic


City    Taipei City


Year    2016


Size     20 Ping

The life in a small space as large as 63m2 miraculously exceeds all your expectations, satisfying your longing for living in a larger space.

With a 12-cm-thick wood-paneled wall at the core of the public space, which separates the interior from the exterior by dividing the space into three areas, a vista facing the foyer is added to highlight the entrance imagery.  The middle part of the wall facing the dining room, at which a few household items are situated to foster a homely ambience, is extended to the dining table.  The other side of the wall is actually an umbrella closet.  It takes merely a 12-cm-thick wood wall to cleverly forge an interesting combination of various arrangements out of a small space.

在19坪的小空間置入超越小空間的生活期望。在19坪的小空間中延伸對大空間的生活嚮望。

設計上以公共空間中一道12公分厚的木牆為中心;此木牆作為內外的界定,共分為3個區塊,面向玄關處加上視覺端景來突顯入口意象;中間面向餐廳部份,可延伸到室內餐桌,為居家用品擺設營造氛圍;面對玄關另一處,其實是雨傘收納櫃。一片僅有12公分的木牆,透過巧思,讓小空間產生多種趣味變化的排列組合。