Gu Residence

迴歸 Reinterpretation

City    Taipei City

Year    2017

Size     32 Ping

There are 3 bedrooms, 2 bathrooms, 1 kitchen,1 reading area, and 1 walking-in closet in the apartment with 100m2 angular floor plan. To maximize comfort for space, each space has its unique multiple functions that provide privacy and also connect to each other by the living and dining area as the core. This core designed as a role to bring joy and to foster relationship between family.

 

Because of the large windows in each space, natural light and greenery become the key for design concept. The scenery of the space changed by light and shadow from morning to night and from one season to the next are sustaining. Because of all the above, dwellers love to stay at home and experience the relaxing feeling from changeable scenery.

 

讓陽光溫穩流轉於室內每個角落,是岱禾與房子初遇時的承諾。

 

100坪米的不規則平面空間,共配置了三房、二衛浴、廚房、書房及更衣室,有效的利用空間並置入眾多的使用機能,但依然保有開闊舒適的休憩領域;

 

空間配置上,以公領域為核心,圍繞著的是口字型的動線,其功能除串聯私領域的空間,也讓公私領域彼此獨立互不干擾,

 

設計上以光影綠意為主軸,讓其成為各空間的盡頭,將視覺焦點引導入室內,形成了會隨著季節及時刻變化的窗景,回歸於光影流轉之間,也將室內空間無限延。

Contact Us

LDL@ldlinterior.com

02.2630.6978

Business Hours:09:00-18:00