Chu Residence
樂家 Enjoy Home


City    Taipei City


Year    2018


Size     30 Ping

In this case, the original outdated partition obstructed the flow.  We liberated the impeded lighting and ventilation by putting together the dispersed functional spaces, such as the kitchen and the dining room, making it easier and more convenient for utilization.

  The sedate wood-color scheme matches the tranquil mousy-gray tone, differentiating the atmosphere of each space.  With design and selected materials, the open-fronted kitchen forms a new axis as a visual separator, naturally creating a cross-shaped flow that makes the space appear wider.  Light and air are introduced to be mixed with the memory and warmth of the dwellers, making the house an enjoyable home.

初見案場,陳舊不合時宜的隔間阻礙動線;重新定義因動線不良而受阻的光線及留滯空氣,將餐廚及原始過於分散的生活機能集中,讓屋主使用起來更便利舒適。

    空間以沉穩的木質色系及靜謐的鼠灰色劃出不同的氛圍。開放式廚房透過設計及素材規畫形成新軸線於視覺上做區隔;規劃後自然形成的十字動線,使空間更為寬廣,也導入光線及氣流,混合了家的記憶及居住者的溫度,自然而然樂•家。