Yang Residence
流轉 Flow of Memory


City    Taipei City


Year    2016


Size    30 Ping

This case is aimed to revive an old condo.  The owner has much emotional association with it, so the main purpose of renovation is to preserve the owner’s memories and redefine the public space by blurring the partition among the kitchen, living-and-dining area and the veranda. These three areas are connected and extended to each other.  The resting area and the storage space are optimized by means of wood-texture closets.  We remodeled the owner’s dark wood furniture to fit the tone of the house and added a few other designer home decorations.  Not only are the owner’s pre-renovation memories retained but the owner’s life is flavored with a little leisurely elegance.

此案為舊屋改造,屋主對屋子有一定的情感與記憶。故設計除了保留屋主的記憶外也重新定義公共空間的使用,將廚房、客餐廳及陽台的界線模糊,彼此互相連結及延伸,再透過木頭質感的收納櫃,將休憩空間與收納發揮到極致。

客廳家具為屋主原有深色實木家具,透過重新改造,成為符合空間色調的家具,點綴其他設計家飾後,保留了屋主對家的記憶,也讓屋主的生活多了點優雅的休憩感。